Klimatske promene koje traže rešenje

Klimatske promene predstavljaju jedan od najvećih izazova našeg vremena. Kako globalne temperature rastu, posledice su sve očiglednije – od ekstremnih vremenskih uslova do povećanog nivoa mora. Ova kriza zahteva hitne i održive akcije kako bi se zaštitili naši ekosistemi, ekonomije i zajednice.

Upozorenja o klimatskim promenama postala surova realnost. Poljoprivredni sektor, koji je već pod pritiskom klimatskih promena, suočava se sa zastrašujućim prognozama smanjenja proizvodnje hrane iz godine u godinu, što pogoršava globalnu inflaciju cene zdrave hrane. Jasno je da su hitno potrebna inovativna rešenja kako bi se ublažili ovi rizici i osigurala stabilnost snabdevanja hranom. HydroCoop je agri-tech mini, hydroponic farma pogodna za proizvodnju (prvenstveno) povrća i uzgoj živine na malom prostoru, uz veliku efikasnost i iskoristljivost.

 

Rephrase with Ginger (Cmd+⌥+E)

“Pridružite se revoluciji i obezbedite sebi i svojim bližnjima zdravu i svežu hranu uz minimalne resurse i maksimalnu efikasnost. Vaša vertikalna hydroponic bašta čeka na vas!

Dragana Nerandžić, founder LinH

Karakteristike

 

View Synonyms and Definitions

Glavne osobine ovog savremenog mini agro sistema su:

  • Lako sklopiv i prenosiv: Ovaj sistem je dizajniran da bude jednostavan za sklapanje i lako prenosiv.
  • Dimenzije: Površina od 9m², visina od 2m, i težina od 400kg u punom kapacitetu.
  • Multifunkcionalna „pametna“ farma: Opremljena solarnim panelom od 40W ili priključkom za struju, vodenom pumpom za 60L vode koja kruži i hrani postavljen rasad.
  • Kapacitet: 300 kadica za povrtne ili voćne kulture.
  • Materijal: Pokrivena 100% vodootpornim materijalom sa obe strane, UV apsorbujućim. Materijal ima sve ISO sertifikate za sve klimatske uslove, prilagođen novonastalim klimatskim promenama.
  • Kapacitet za uzgoj: Mogućnost za stalni boravak 30 koka nosilja ili uzgoj 8 tura pilića/ćurki (17-19 po turi) na godišnjem nivou.

Komercijalne mogućnosti

 

View Synonyms and Definitions

Ovakav zatvoren sistem na 9m² može da proizvede:

  • Proizvodnja jaja: Od 4.000 – 7.000 jaja godišnje.
  • Proizvodnja mesa: Oko 1.300 – 1.500 tovnih pilića/ćurki godišnje.
  • Proizvodnja povrća: 3.600 kom zelene salate ili 1.800 – 2.000 veza blitve godišnje.

Rast biljaka je oko tri puta brži od klasičnog sađenja na zemljanoj parceli, jer sami upravljamo navodnjavanjem (60 litara mesečne potrošnje sa 85% iskoristljivosti), hranljivim materijama i nivoom pH. To je mnogo bolje nego u bašti gde su normalni ciklusi rasta i nekontrolisano upravljanje vodom. Ovaj sistem je mali potrošač energije i ekološki čist za okolinu. Više ovakvih farmi u jednom domaćinstvu čini pravu fabriku hrane.