Šta radimo?

Vertikalna hidroponik bašta – budućnost zdrave proizvodnje hrane!

Prvi put u Srbiji, predstavljamo vam inovativne vertikalne hydroponic bašte, koje su ekološki i energetski visoko efikasne. Ove bašte omogućavaju uzgajanje povrća i voća na način koji pokriva 13 od 17 ciljeva održivog razvoja koje je UN postavila do 2030. godine. Uz minimalnu potrošnju vode, hydroponic sistem proizvodi sveže povrće, poput jagoda, sa visokom efikasnošću i ekološkom održivošću.

Kome je namenjena vertikalna bašta?

 • Ljubiteljima svežeg povrća: Idealna za one koji žele zdravo i sveže povrće tokom cele godine u svom dvorištu, kući, na terasi ili u restoranu.
 • Nezaposlenim licima: Savršena za pokretanje male proizvodnje hrane na ograničenom prostoru, pružajući priliku za ekonomski rast.
 • Penzionerima: Odlična za one koji nemaju svoju zemlju ili mehanizaciju, omogućavajući lagani fizički rad i višestruke pogodnosti za ukućane.
 • Invalidima: Posebno pogodna za osobe sa ograničenim mogućnostima rada u bašti, pružajući jednostavan pristup svežem povrću koje je preporučeno za zdravu ishranu.
 • Uzgajivačima organske hrane: Idealna za one koji uzgajaju organsku hranu, lekovito ili začinsko bilje, omogućavajući im da prošire svoju proizvodnju.
 • Poljoprivrednicima: Za one koji se već bave uzgajanjem povrća i žele da prošire proizvodnju na celu godinu, povećaju asortiman ili produktivnost po kvadratnom metru.

Ekološka odgovornost

Prednosti Hydro Tower Sistema

Hydro Tower sistem predstavlja najbolje rešenje za optimalan odnos vode i vazduha u korenom sistemu biljaka, omogućavajući uzgoj povrća i voća bez zemlje u urbanim sredinama. Ovaj sistem je jednostavan za automatsko upravljanje i značajno povećava iskorišćenje prostora, štedi kućni budžet i poboljšava kvalitet ishrane tokom cele godine.

Prednosti Hydro Tower Sistema

Hydro Tower sistem predstavlja najbolje rešenje za optimalan odnos vode i vazduha u korenom sistemu biljaka, omogućavajući uzgoj povrća i voća bez zemlje u urbanim sredinama. Ovaj sistem je jednostavan za automatsko upravljanje i značajno povećava iskorišćenje prostora, štedi kućni budžet i poboljšava kvalitet ishrane tokom cele godine.

Karakteristike Hydro Tower sistema:

 • Visina: 1,7 metara
 • Širina: 0,5 metara
 • 10 redova sa 80 kadica za biljke, kružno postavljenih
 • Biljke rastu bez zemlje, tri puta brže nego u zemlji
 • Rezervoar sa hranjivim rastvorom za biljke (minerali)
 • Minimalna potrošnja pumpe za vodu (samo 10W)
 • Maksimalna iskoristljivost vode (85%)

Jedna ovakva bašta može proizvesti oko 960 komada zelene salate godišnje, 1000 veza mladog luka, 1600 veza blitve ili 1900 kesa rukole. Za prosečan restoran, dva Hydro Towera mogu zadovoljiti sve potrebe za zelenom salatom i začinskim biljem. Ovakva bašta se isplati već nakon 6 do 12 meseci, zavisno od izbora kultura koje se gaje.

Zaključak

Vertikalne hydroponic bašte predstavljaju revoluciju u proizvodnji hrane, omogućavajući zdravu, svežu i ekološki održivu proizvodnju povrća i voća tokom cele godine. Bilo da ste pojedinac, penzioner, invalid, nezaposleno lice ili profesionalni uzgajivač, Hydro Tower sistem je vaš put ka zdravijem i održivijem načinu života.

Pridružite se revoluciji i obezbedite sebi i svojim bližnjima zdravu i svežu hranu uz minimalne resurse i maksimalnu efikasnost. Vaša vertikalna hydroponic bašta čeka na vas!

“Community Solar projects like these allow local citizens and businesses to benefit directly from the energy produced by these projects.”

Jeremy Hanegan, Vice President, Company

Partnerstva i saradnja

Partnerstva i saradnja:

  • Saradnja sa lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama i vladinim institucijama kako bi se postigla sinergija u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.
  • Podrška inicijativama i projektima koji imaju pozitivan uticaj na društvo i životnu sredinu, kroz finansijsku podršku, volonterski rad i zajedničke projekte