Hydro tower sistem je najbolje rešenje za odnos voda-vazduh u korenom sistemu biljke u tehnologiji uzgoja povrća i voća bez zemlje, u urbanim sredinama. Jednostavan je za automatsko upravljanje i povećava stepen iskorišćenja prostora, uštede kućnom budžetu, poboljšanje kvaliteta ishrane tokom cele godine.  Izgled valjkastog tornja visine oko 1,7m širine oko 0,5m, sa 10 redova i 80 kadica za biljke, kružno postavljenih. Zasad raste u kadicama bez zemlje, 3 puta brže nego zasađen u zemlji. U rezorvoaru sa vodom se nalazi hranjivi rastvor za prehranu biljaka (minerali koje biljke inače crpe iz zemlje). Minimalna potrošnja pumpe za vodu, samo 10W, maksimalna iskoristljivost vode (85%). Jedna takva bašta daje oko 960kom zelene salate godišnje, ili oko 1000 veza mladog luka, ili oko 1600 veza blitve, 1900 kesa rukole.

Procenjuje se da jedan prosečan restoran sa 2 towera zadovoljava sve potrebe za zelenim salatama, začinskim biljem. Zavisno od izbora kultura koje se gaje, ovakva bašta sama sebe isplati već posle 6 do 12 meseci.

Vertikalna bašta

Kome je namenjena?

Ljubiteljima svežeg povrća

Idealna za one koji žele zdravo i sveže povrće tokom cele godine u svom dvorištu, kući, na terasi ili u restoranu.

Nezaposlenim licima

Savršena za pokretanje male proizvodnje hrane na ograničenom prostoru, pružajući priliku za ekonomski rast.

Penzionerima

Odlična za one koji nemaju svoju zemlju ili mehanizaciju, omogućavajući lagani fizički rad i višestruke pogodnosti za ukućane.

Invalidima

Posebno pogodna za osobe sa ograničenim mogućnostima rada u bašti, pružajući jednostavan pristup svežem povrću koje je preporučeno za zdravu ishranu.

Uzgajivačima organske hrane

Idealna za one koji uzgajaju organsku hranu, lekovito ili začinsko bilje, omogućavajući im da prošire svoju proizvodnju.

Poljoprivrednicima

Za one koji se već bave uzgajanjem povrća i žele da prošire proizvodnju na celu godinu, povećaju asortiman ili produktivnost po kvadratnom metru.

Prednosti Hydro Tower Sistema

Hydro Tower sistem predstavlja najbolje rešenje za optimalan odnos vode i vazduha u korenom sistemu biljaka, omogućavajući uzgoj povrća i voća bez zemlje u urbanim sredinama. Ovaj sistem je jednostavan za automatsko upravljanje i značajno povećava iskorišćenje prostora, štedi kućni budžet i poboljšava kvalitet ishrane tokom cele godine.

Karakteristike Hydro Tower sistema:

  • Visina: 1,7 metara
  • Širina: 0,5 metara
  • 10 redova sa 80 kadica za biljke, kružno postavljenih
  • Biljke rastu bez zemlje, tri puta brže nego u zemlji
  • Rezervoar sa hranjivim rastvorom za biljke (minerali)
  • Minimalna potrošnja pumpe za vodu (samo 10W)
  • Maksimalna iskoristljivost vode (85%)

Jedna ovakva bašta može proizvesti oko

960

komada zelene salate godišnje

24%

1000 veza mladog luka

36%

1600 veza blitve

Za prosečan restoran, dva Hydro Towera mogu zadovoljiti sve potrebe za zelenom salatom i začinskim biljem. Ovakva bašta se isplati već nakon 6 do 12 meseci, zavisno od izbora kultura koje se gaje.